top of page

WAT KOST EEN BOUWTEKENING ?

v.a. € 990,-

v.a. € 990,-

v.a. € 660,-

v.a. € 660,-

v.a. € 880,-

v.a. € 990,-

v.a. € 990,-

v.a. € 660,-

op aanvraag

Hieronder een indicatie van de kosten voor het maken van verschillende soorten bouwtekeningen. De genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief verschotten (reiskosten, afdrukken, porto etc.)​

De genoemde prijzen zijn exclusief eventuele constructieberekeningen en -tekeningen.
* Prijspeil najaar 2021 (prijswijzigingen voorbehouden)

Aanbouw

Dakopbouw

Dakkapel

Dakterras

Erker

Garage

Uitbouw

Muurdoorbraak

Huis

De tarieven voor het maken van bouwtekeningen zijn erg afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u uw huis/uitbreiding laten ontwerpen, of heeft u een eigen ontwerp dat u wilt laten uitwerken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

De hierboven genoemde prijzen zijn  op basis van een oppervlakte kleiner of gelijk aan 20 m². Bij uitbreidingen/bouwwerken met een groter oppervlak wordt een toeslag gerekend. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Verschillende soorten bouwtekeningen:

Bouwtekeningen t.b.v. planvorming: Dit zijn schetsmatige tekeningen om uw ideeën en wensen vorm te geven, aangevuld met één of meerdere 3d-beelden. Op de pagina Ontwerpstudies zijn voorbeelden hiervan te vinden. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

 

Bouwtekeningen t.b.v. vergunningaanvraag: Deze tekeningen moeten voldoen aan de standaard eisen en moeten alle onderdelen op tekening worden weergegeven. Dit zijn onder andere de plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden van zowel de bestaande als de nieuwe situatie. Tevens is een situatietekening benodigd en zullen er een aantal principedetails gemaakt moeten worden.

Bouwtekeningen t.b.v. aanvraag offerte bij aannemer: Dit zullen in basis de tekeningen zijn die ingediend zijn voor de vergunningaanvraag. Dit kan worden aangevuld met uitgebreidere tekeningen zoals een elektraplan, kozijntekeningen, aanvullende principedetails en een technische omschrijving. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

De genoemde prijs is op basis van de door de opdrachtgever aan te leveren bestaande bruikbare tekeningen. Bij het ontbreken van bestaande tekeningen zullen deze moeten worden opgevraagd bij het gemeentearchief of zal een inmeting ter plaatse gedaan moeten worden. De kosten hiervoor zullen in overleg voor een meerprijs in rekening worden gebracht.

bottom of page